Tuesday 4 November 2014

Fortsättningen

Televerket skickar under morgonen ett sms att en tekniker kommer för att kolla på telefonledningen under onsdagen, och man gör bäst I att vara hemma mellan 8 och 17.

Maken får något panikslaget I blicken. Telefonledningen borde det ju inte stå. Det borde stå internet connection, eller wireless eller bigpond eller nåt sånt. Han ringer.

Det som hänt är typ följande: Maken spenderade tre timmar I telefon med dem I fredags. Upprepade gånger sa de att det brusade på linjen. Upprepade gånger sa maken att det har det alltid gjort, vi skiter I det, vi använder inte hemtelefon. Jag vill prata om vårt INTERNET. Fixa INTERNET. Tillslut hade två tekniker bokats. En för den förbannade telefonledningen som tydligen brusar och en för att kolla på internet anslutningen.

Fredag var dock mycket länge sen - sedan dess har nåt geni STÄLLT IN den andra teknikern, eftersom det räcker med en för att kolla på telefonledningen.

Vid detta laget har maken blivit omkopplad till nya personer fem gånger. Varje gång måste han presentera sig grundligt och repetera problemet. Jag hör från andra sidan huset hur makens röst går upp I falsett och han närmast piper fram - men internet då, när ska ni kolla på det???

3 comments:

Anonymous said...

Låter som Telia...

Anna said...

Som utlandssvensk får man gärna för sig att sverige är perfekt och nåt sånt aldrig skulle ske. Men det skulle det?

Anonymous said...

Rungande JA på den frågan. Vi har varit utan hemtelefon i snart 2 veckor, innan dess var det nätet och TVn som inte funkade. Alltid är det något som strular med dem, Telia alltså, men tyvärr har de monopol på bredbandet just där vi bor - så det är bara att bråka tillbaka...En gång var vi utan TV och nät i två månader. Drygt för en som jag med social fobi och helst sköter alla kontakter över nätet.